W trakcie nauki zdobędziesz m.in. następujące umiejętności:
- fachowej organizacji i obsługi przyjęć, uroczystości okolicznościowych i bankietów
- profesjonalnej obsługi klienta
- profesjonalnej znajomości i oceny jakości produktów
- opracowywania jadłospisów oraz zestawów potraw i napojów
- sporządzanie potraw i napojów kuchni regionalnych i innych narodów
- praktyki zawodowe w nowoczesnych gospodarstwach rolnych
- korzystania z zasad prawidłowego i nowoczesnego żywienia
- tworzenia różnych rodzajów diet
- udział w praktykach zagranicznych Erasmus + (2017)
Znajdziesz pracę w:
- restauracjach, hotelach, pensjonatach, ośrodkach wczasowych,
- zakładach zbiorowego żywienia,
- firmach cateringowych.
podanie dzienne
Nazwa | Opis | Rozmiar | Pobrań | Dodano | Ściągnij |
---|---|---|---|---|---|
Podanie do technikum na rok szkolny 2023-2024 | 149.93 KB | 174 | 02-08-2023 | Ściągnij |