W trakcie nauki zdobędziesz m.in. następujące umiejętności:

  • fachowej organizacji i obsługi przyjęć, uroczystości okolicznościowych i bankietów
  • profesjonalnej obsługi klienta
  • profesjonalnej znajomości i oceny jakości produktów
  • opracowywania jadłospisów oraz zestawów potraw i napojów
  • sporządzanie potraw i napojów kuchni regionalnych i innych narodów
  • praktyki zawodowe w nowoczesnych gospodarstwach rolnych
  • korzystania z zasad prawidłowego i nowoczesnego żywienia
  • tworzenia różnych rodzajów diet
  • udział w praktykach zagranicznych Erasmus + (2017)

Znajdziesz pracę w:

  • restauracjach, hotelach, pensjonatach, ośrodkach wczasowych,
  • zakładach zbiorowego żywienia,
  • firmach cateringowych.

 

 

podanie dzienne

NazwaOpisRozmiarPobrańDodanoŚciągnij
Podanie dla młodzieży na rok szkolny 2019-2020 635.83 kb10101-04-2019 Ściągnij

Telefon: tel/fax 857216216
16-130 Janów
ul. Białostocka 22

Facebook