W piątek 22.09.23 r. od wczesnych godzin porannych odbyło się szkolenie w ramach projektu „Gotuj lokalnie. Podlaskie smakuje!” w ZSCKR w Janowie. W ramach realizacji szkolenia 15 uczniów z kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych przygotowywało “Sandacza z sosem maślanym” jako przystawka. Kolejnym daniem była “Polędwiczka z sosem na żubrówce i puree z dyni”. Natomiast na deser wyśmienity i niebiański “Deser na bazie karmelu”.
Warsztaty odbywają się w ramach realizacji zadania publicznego współfinansowanego ze środków z budżetu Województwa Podlaskiego.
Warsztaty kulinarne zrealizowane 22.09.2023 roku przeprowadzone w ZSCKR w Janowie odbyły się dzięki współpracy z Fundacją “Jedzenie ma moc” w ramach projektu „Gotuj lokalnie. Podlaskie smakuje!”  Za prowadzenie i przygotowanie menu bazującego na lokalnych produktach w nowoczesnym wydaniu tym razem odpowiadał Szef Łukasz Mularczyk.
Warsztaty odbywają się w ramach realizacji zadania publicznego współfinansowanego ze środków z budżetu Województwa Podlaskiego.

Dziękujemy za profesjonalne , kreatywne i twórcze przeszkolenie naszych uczniów.Kolejna odsłona szkolenia w ramach projektu „Gotuj lokalnie. Podlaskie smakuje!” razem z  Fundacją “Jedzenie ma moc”. Te warsztaty to niesamowite bogactwo!!

 

Telefon: tel/fax 857216216
16-130 Janów
ul. Białostocka 22

Facebook